Atlético Madrid Shop

Wil jij het Atletico Madrid shirt of trainingspak kopen? In de Atletico Madrid Shop hebben we het allemaal. Met het shirt of het trainingspak van deze Spaanse topclub zal jij altijd de aandacht trekken. Aan het kenmerkende rood met wit gestreepte shirt van Atlético Madrid gaat een hele geschiedenis vooraf. Dit shirt zorgt onder andere voor de bijnamen Los Colchoneros en Los Rojiblancos. Sinds 1911 is het tenue van de club uit de Spaanse hoofdstad te herkennen aan deze twee kleuren. In de loop van de tijd zijn er wel verschillende aanpassingen geweest en natuurlijk bestaat het uit tenue uit een andere kleuren combinatie. Dit zijn de kleuren geel en donkerblauw voor de broek. Als de club uitspeelt dan zijn de spelers gekleed in een geel Atletico shirt met een blauwe broek en bijpassende gele sokken. De keeper draagt altijd een tenue in een andere kleur.

Lees verder

Geschiedenis

Atlético Madrid werd in 1903 opgericht door 3 studenten. Het shirt dat bij het tenue hoorde was in de beginjaren blauw met wit. Hierbij waren de kleuren in twee delen op het shirt verdeeld. De reden hiervoor was dat Atlético Madrid een dochterclub van Athletic Bilbao was. Deze club had op zijn beurt de shirts weer gekopieerd van een Engelse voetbalclub. De kleuren rood met wit werden in 1911 in gebruik genomen. De reden hiervoor was dat er geen shirts gekocht konden worden van de Engelse voetbalclub waarin de spelers tot dan toe speelden. De broek van de voetbalclub is al die tijd wel blauw gebleven.

Kleuren

Het shirt van de spelers van Atlético Madrid is sinds 1911 voorzien van de kenmerkende witte met rode strepen. Onder dit shirt wordt steevast sinds de oprichting in 1903 een blauwe broek gedragen. De sokken die bij het tenue horen zijn rood. Met uitzondering van de beginjaren waarbij het shirt blauw met wit was, zijn dit altijd de kleuren van de voetbalclub geweest. Wel zijn de strepen op verschillende manieren aanwezig geweest op het tenue van de spelers.

Bijnamen

Aan de kleuren van het Atletico shirt, rood met wit, heeft Atlético Madrid twee bekende bijnamen te danken. Een voor de hand liggende bijnaam is Los Rojiblancos. Vertaald naar het Nederlands betekent dit de rood met witten. Een andere bijnaam klinkt op het eerste gezicht misschien wat vreemd. Los Colchoneros wordt sinds jaar en dag gebruikt om de club mee aan te duiden. Deze bijnaam betekent in het Nederlands de matrasmakers. De reden voor deze bijnaam is dat er in het verleden in Spanje matrassen werden gemaakt die dezelfde kleuren hadden. Het verhaal gaat dat er door de club stoffen voor de shirts werden aangekocht die ook gebruikt werden voor deze matrassen. Vandaar de bijnaam Los Colchoneros.

Uit kleuren

Om onderscheid te kunnen maken van een tegenstander heeft elke voetbalclub naast het gewone tenue ook een uit tenue. Bij Atlético Madrid bestaat dit tenue uit een geel voetbalshirt met daaronder een blauwe broek. De sokken die bij het uit tenue horen zijn in dezelfde kleur geel als het shirt. Naast het gewone tenue en het uit tenue heeft de club ook een alternatief tenue. Dit tenue is in donkergroene kleuren uitgevoerd.

Merk

De kleding die wordt gebruikt voor de tenues en de trainingspakken door Atlético Madrid zijn verschillende malen veranderd. In 1982 en 1983 was dit de fabrikant Meyba. Tussen 1983 en 1998 werd de kleding van de voetbalclub uit Madrid verzorgd door het sportmerk Puma om in de twee daarop volgende jaren geleverd te worden door Reebok. Sinds 2001 is de hoofdsponsor van de kleding van Atlético Madrid sportmerk Nike. Eén van de redenen hiervoor is de concurrentie die het team heeft met stadsgenoot Real Madrid. Die worden sinds jaar en dag voorzien van kleding door Adidas.

Sponsoren

Om inkomsten te genereren hebben sportclubs zoals Atlético Madrid sponsoren nodig. In ruil voor reclame krijgt de club een bedrag waarmee onder andere nieuwe spelers kunnen worden aangekocht. Sinds 1988 is de hoofdsponsor van de club dan ook op de kleding te vinden. Bekende sponsoren in de loop der jaren waren onder andere de Spaanse stad Marbella, de Japanse speelgoedfabrikant Bandai, automerk Kia en de Amerikaanse filmmaatschappij Columbia Pictures. Ophef ontstond er door de sponsoring van het land Azerbeidzjan. Die sponsorde de club van 2012 tot 2014. Verschillende mensenrechtenorganisaties vroegen om het beëindigen van deze samenwerking vanwege de slechte omstandigheden rondom mensenrechten in het land.

Vormgeving

Het shirt van het tenue van Atlético Madrid is op de voorkant vaak voorzien van het logo van de hoofdsponsor midden onderaan de borst. Op de rechterborst is het logo van Nike, de kledingsponsor te vinden. Op de linkerborst, daar waar het hart ook zit, vind je het logo van de voetbalclub zelf. De achterkant van het shirt heeft vaak een egale rode kleur aan de bovenkant en is onderaan voorzien van de kenmerkende rode en witte strepen. In het midden prijkt groot het rugnummer van de speler die het shirt draagt. De naam van de speler is duidelijk leesbaar boven dit rugnummer geplaatst. Net als het shirt is ook de broek voorzien van het logo van de kledingsponsor en van Atlético Madrid zelf.

Keeper

Om onderscheid te maken tussen de spelers op het veld en de keeper, heeft de keeper van het elftal altijd een andere kleur outfit aan. Dit is bij Atlético Madrid in de meeste gevallen een groene kleur. De vormgeving van het shirt is redelijk hetzelfde afgezien van de strepen die op het shirt ontbreken. Het logo van de kledingsponsor en van de club zelf zijn op dezelfde plek te vinden, net als de hoofdsponsor van Atlético Madrid. Ook is dit tenue in de meeste gevallen uitgevoerd in dezelfde kleur. In tegenstelling tot het gewone tenue heeft de keeper dan geen andere kleur broek of sokken aan.

Trainingspakken Atlético Madrid

De trainingspakken die door de spelers voor en na de wedstrijd of tijdens trainingen gebruikt worden zijn vaak in een donkere groen / blauwe kleur uitgevoerd. Deze trainingspakken worden net als de rest van de kleding die door Atlético Madrid wordt gebruikt geleverd door kledingsponsor Nike. De kleuren van de trainingspakken variëren nog wel eens in tegenstelling tot de gewone kleding die door de spelers wordt gedragen. Zo zijn de kleuren ook verkrijgbaar in rood, zwart of roze. Zoals je mag verwachten van Nike zijn de trainingspakken van Atlético Madrid van een perfecte kwaliteit en hebben ze een goede pasvorm.

Atletico Madrid Shop

Of je nu een shirt, trainingspak of een heel tenue van Atletico Madrid koopt, alles zal de volgende dag bezorgd worden. Bovendien koop je alle artikelen in onze Atletico Madrid Shop voor de laagste prijs.