Atlético Madrid Shop

Wil jij het Atletico Madrid shirt of trainingspak kopen? In de Atletico Madrid Shop hebben we het allemaal. Met het shirt of het trainingspak van deze Spaanse topclub zal jij altijd de aandacht trekken. Aan het kenmerkende rood met wit gestreepte shirt van Atlético Madrid gaat een hele geschiedenis vooraf. Dit shirt zorgt onder andere voor de bijnamen Los Colchoneros en Los Rojiblancos. Sinds 1911 is het tenue van de club uit de Spaanse hoofdstad te herkennen aan deze twee kleuren. In de loop van de tijd zijn er wel verschillende aanpassingen geweest en natuurlijk bestaat het uit tenue uit een andere kleuren combinatie. Dit zijn de kleuren geel en donkerblauw voor de broek. Als de club uitspeelt dan zijn de spelers gekleed in een geel Atletico shirt met een blauwe broek en bijpassende gele sokken. De keeper draagt altijd een tenue in een andere kleur.

Lees verder

Geschiedenis

Atlético Madrid werd in 1903 opgericht door 3 studenten. Het shirt dat bij het tenue hoorde was in de beginjaren blauw met wit. Hierbij waren de kleuren in twee delen op het shirt verdeeld. De reden hiervoor was dat Atlético Madrid een dochterclub van Athletic Bilbao was. Deze club had op zijn beurt de shirts weer gekopieerd van een Engelse voetbalclub. De kleuren rood met wit werden in 1911 in gebruik genomen. De reden hiervoor was dat er geen shirts gekocht konden worden van de Engelse voetbalclub waarin de spelers tot dan toe speelden. De broek van de voetbalclub is al die tijd wel blauw gebleven.

Kleuren

Het shirt van de spelers van Atlético Madrid is sinds 1911 voorzien van de kenmerkende witte met rode strepen. Onder dit shirt wordt steevast sinds de oprichting in 1903 een blauwe broek gedragen. De sokken die bij het tenue horen zijn rood. Met uitzondering van de beginjaren waarbij het shirt blauw met wit was, zijn dit altijd de kleuren van de voetbalclub geweest. Wel zijn de strepen op verschillende manieren aanwezig geweest op het tenue van de spelers.

Bijnamen

Aan de kleuren van het Atletico shirt, rood met wit, heeft Atlético Madrid twee bekende bijnamen te danken. Een voor de hand liggende bijnaam is Los Rojiblancos. Vertaald naar het Nederlands betekent dit de rood met witten. Een andere bijnaam klinkt op het eerste gezicht misschien wat vreemd. Los Colchoneros wordt sinds jaar en dag gebruikt om de club mee aan te duiden. Deze bijnaam betekent in het Nederlands de matrasmakers. De reden voor deze bijnaam is dat er in het verleden in Spanje matrassen werden gemaakt die dezelfde kleuren hadden. Het verhaal gaat dat er door de club stoffen voor de shirts werden aangekocht die ook gebruikt werden voor deze matrassen. Vandaar de bijnaam Los Colchoneros.

Uit kleuren

Om onderscheid te kunnen maken van een tegenstander heeft elke voetbalclub naast het gewone tenue ook een uit tenue. Bij Atlético Madrid bestaat dit tenue uit een geel voetbalshirt met daaronder een blauwe broek. De sokken die bij het uit tenue horen zijn in dezelfde kleur geel als het shirt. Naast het gewone tenue en het uit tenue heeft de club ook een alternatief tenue. Dit tenue is in donkergroene kleuren uitgevoerd.

Merk

De kleding die wordt gebruikt voor de tenues en de trainingspakken door Atlético Madrid zijn verschillende malen veranderd. In 1982 en 1983 was dit de fabrikant Meyba. Tussen 1983 en 1998 werd de kleding van de voetbalclub uit Madrid verzorgd door het sportmerk Puma om in de twee daarop volgende jaren geleverd te worden door Reebok. Sinds 2001 is de hoofdsponsor van de kleding van Atlético Madrid sportmerk Nike. Eén van de redenen hiervoor is de concurrentie die het team heeft met stadsgenoot Real Madrid. Die worden sinds jaar en dag voorzien van kleding door Adidas.

Sponsoren

Om inkomsten te genereren hebben sportclubs zoals Atlético Madrid sponsoren nodig. In ruil voor reclame krijgt de club een bedrag waarmee onder andere nieuwe spelers kunnen worden aangekocht. Sinds 1988 is de hoofdsponsor van de club dan ook op de kleding te vinden. Bekende sponsoren in de loop der jaren waren onder andere de Spaanse stad Marbella, de Japanse speelgoedfabrikant Bandai, automerk Kia en de Amerikaanse filmmaatschappij Columbia Pictures. Ophef ontstond er door de sponsoring van het land Azerbeidzjan. Die sponsorde de club van 2012 tot 2014. Verschillende mensenrechtenorganisaties vroegen om het beëindigen van deze samenwerking vanwege de slechte omstandigheden rondom mensenrechten in het land.

Vormgeving

Het shirt van het tenue van Atlético Madrid is op de voorkant vaak voorzien van het logo van de hoofdsponsor midden onderaan de borst. Op de rechterborst is het logo van Nike, de kledingsponsor te vinden. Op de linkerborst, daar waar het hart ook zit, vind je het logo van de voetbalclub zelf. De achterkant van het shirt heeft vaak een egale rode kleur aan de bovenkant en is onderaan voorzien van de kenmerkende rode en witte strepen. In het midden prijkt groot het rugnummer van de speler die het shirt draagt. De naam van de speler is duidelijk leesbaar boven dit rugnummer geplaatst. Net als het shirt is ook de broek voorzien van het logo van de kledingsponsor en van Atlético Madrid zelf.

Keeper

Om onderscheid te maken tussen de spelers op het veld en de keeper, heeft de keeper van het elftal altijd een andere kleur outfit aan. Dit is bij Atlético Madrid in de meeste gevallen een groene kleur. De vormgeving van het shirt is redelijk hetzelfde afgezien van de strepen die op het shirt ontbreken. Het logo van de kledingsponsor en van de club zelf zijn op dezelfde plek te vinden, net als de hoofdsponsor van Atlético Madrid. Ook is dit tenue in de meeste gevallen uitgevoerd in dezelfde kleur. In tegenstelling tot het gewone tenue heeft de keeper dan geen andere kleur broek of sokken aan.

Trainingspakken Atlético Madrid

De trainingspakken die door de spelers voor en na de wedstrijd of tijdens trainingen gebruikt worden zijn vaak in een donkere groen / blauwe kleur uitgevoerd. Deze trainingspakken worden net als de rest van de kleding die door Atlético Madrid wordt gebruikt geleverd door kledingsponsor Nike. De kleuren van de trainingspakken variëren nog wel eens in tegenstelling tot de gewone kleding die door de spelers wordt gedragen. Zo zijn de kleuren ook verkrijgbaar in rood, zwart of roze. Zoals je mag verwachten van Nike zijn de trainingspakken van Atlético Madrid van een perfecte kwaliteit en hebben ze een goede pasvorm.

Atletico Madrid Shop

Of je nu een shirt, trainingspak of een heel tenue van Atletico Madrid koopt, alles zal de volgende dag bezorgd worden. Bovendien koop je alle artikelen in onze Atletico Madrid Shop voor de laagste prijs.

 • Vanaf nu verkrijgbaar, het Nike Atletico Madrid Breathe Strike Trainingsshirt 2019-2020 Kids Rood. De selectie van Atletico Madrid zullen dit shirt dragen tijdens trainingen. Ter hoogte van de linkerborst prijkt het logo van Atletico Madrid en op de rechterborst staat de Nike swoosh. Het shirt heeft een goede pasvorm en is gemaakt met Nike Breathe materiaal. Dit materiaal voert transpiratie af naar de buitenste laag van het shirt en zorgt voor extra luchtigheid. Het Atletico Madrid trainingsshirt is voorzien van een mesh voering, de mesh gaatjes zorgen voor extra luchtigheid en comfort tijdens het sporten.

  Kenmerken:
 • Atletico Madrid 2019-2020
 • Nike Breathe
 • 100% Polyester
 • Normale pasvorm
  Nu bestellen
 • Vanaf nu verkrijgbaar bij Voetbalshop, de Nike Atletico Madrid Tech Fleece Trainingsbroek Donkerblauw. Het Nike Tech Fleece is een innovatieve thermische constructie, gemaakt 2 verschillende lagen katoen, de lagen zorgen voor extra warmte en comfort. De Nike Atletico Madrid tech fleece broek beschikt over een elastische taille met intern aantrekkoord voor een persoonlijke pasvorm. De Tech Fleece joggingbroek bevat één lange zijzak met ritssluiting, verder is er nog een steekzak zonder rits en een achterzak. De Tech Fleece trainingsbroek is licht van gewicht en heeft een slim-fit pasvorm. De Tech Fleece broek is gemaakt van 69% katoen en 31% polyester.

  Kenmerken:
 • Nike Atletico Madrid Tech Fleece
 • 69% katoen, 31% polyester
 • Intern aantrekkoord
 • Zijzak met ritssluiting
 • Slim-fit
  Nu bestellen
  Nu bestellen Product bekijken
 • Vanaf nu verkrijgbaar, Nike Atletico Madrid Breathe Strike Trainingsshirt 2019-2020 Rood. De selectie van Atletico Madrid zullen dit shirt dragen tijdens trainingen. Ter hoogte van de linkerborst prijkt het logo van Atletico Madrid en op de rechterborst staat de Nike swoosh. Het shirt heeft een goede pasvorm en is gemaakt met Nike Breathe materiaal. Dit materiaal voert transpiratie af naar de buitenste laag van het shirt en zorgt voor extra luchtigheid. Het Atletico Madrid trainingsshirt is voorzien van een mesh voering, de mesh gaatjes zorgen voor extra luchtigheid en comfort tijdens het sporten.
  Nu bestellen
 • De Nike Atletico Madrid Voetbal Zwart Rood is opvallend door het fraaie design, gebruikte kleuren en is duurzaam. De 32 panelen zijn zo gevormd dat de balvlucht accuraat is. De verstevigde rubberen binnenbal zorgt voor vormbehoud.
  Nu bestellen
 • Vanaf nu verkrijgbaar Nike Atletico Madrid Dry Strike Trainingstrui 2019-2020 Kids Rood. Werk je trainingen af met dezelfde trui als de Atletico Madrid spelers. Ter hoogte van de linkerborst prijkt het logo van Atletico Madrid met Nike logo op de rechterborst daarnaast. Het Atletico Madrid trainingsjack is voorzien van een 1/4 rits, zo kun je de temperatuur goed reguleren tijdens trainingen. Het Atletico Madrid Dry Strike Trainingstrui is gemaakt met Nike Dry materiaal. Dit materiaal voert transpiratie af naar de buitenste laag van het jack, zo blijft de trui droog en comfortabel aanvoelen bij trainingen. Atletico Madrid Trainingstop is voorzien van een mesh voering, de mesh gaatjes zorgen voor extra luchtigheid en comfort tijdens het sporten.

  Kenmerken:
 • Atletico Madrid 2019-2020
 • Nike Dry materiaal
 • 97% Dri-FIT polyester en 3% elastaan
 • Mesh voering
  Nu bestellen
  Nu bestellen Product bekijken
 • Dit is het Nike Atletico Madrid Uitshirt wat te zien zal zijn tijdens het seizoen 2019-2020. Het Atlético Madrid 2019-2020 Uitshirt is voornamelijk zwart van kleur en heeft rode logo's. Het Atletico Madrid uitshirt heeft een comfortabele pasvorm en is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Het Nike Breathe systeem zorgt ervoor dat het shirt droog en comfortabel blijft aanvoelen tijdens het sporten. De mesh voering houdt het shirt luchtig en maakt het comfortabel om in te sporten.

  Kenmerken:
 • Atletico Madrid 2019-2020
 • 100% gerecycled polyester
 • Mesh gaatjes
 • Nike Breathe.
  Nu bestellen
  Nu bestellen Product bekijken
 • Bestel nu jouw Nike Atletico Madrid Polo 2019-2020 Zwart en draag net als de spelers van Atletico Madrid deze stijlvolle Nike Polo. De Atletico Madrid Polo heeft een geborduurd logo met daarnaast de Nike swoosh. De Nike polo heeft een luxe uitstraling door het gebruikte materiaal. De tape in de nek zorgt voor een lekkere pasvorm en daarnaast heeft de polo klassieke knoopjes. De polo heeft een slim-fit pasvorm en is gemaakt van 58% katoen en 42% polyester.

 • Nike Atletico Madrid Polo 2019-2020
 • Slim-fit
 • Geborduurd logo
  Nu bestellen
  Nu bestellen Product bekijken
 • Vanaf nu verkrijgbaar, Nike Atletico Madrid Dry Pre-Match Trainingsshirt 2019-2020 Rood. De selectie van Atletico Madrid zullen dit shirt dragen tijdens de warming up voor een wedstrijd. Ter hoogte van de linkerborst prijkt het logo van Atletico Madrid en op de rechterborst staat de Nike swoosh. Het shirt heeft een goede pasvorm en is gemaakt met Nike Breathe materiaal. Dit materiaal voert transpiratie af naar de buitenste laag van het shirt en zorgt voor extra luchtigheid. Het Atletico Madrid trainingsshirt is voorzien van een mesh voering, de mesh gaatjes zorgen voor extra luchtigheid en comfort tijdens het sporten.
  Nu bestellen
 • Dit is het Nike Atletico Madrid Thuisshirt wat te zien zal zijn tijdens het seizoen 2019-2020. De thuiskits van 2017-18 en 2018-19 hadden een streep op streep effect met een mooi design. Het Atlético Madrid Thuisshirt 2019-2020 zal terugkeren naar normale strepen. Het Atletico Madrid thuisshirt heeft een comfortabele pasvorm en is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Het Nike Breathe systeem zorgt ervoor dat het shirt droog en comfortabel blijft aanvoelen tijdens het sporten. De mesh voering houdt het shirt luchtig en maakt het comfortabel om in te sporten.

  Kenmerken:
 • Atletico Madrid 2019-2020
 • 100% gerecycled polyester
 • Mesh gaatjes
 • Nike Breath
  Nu bestellen
  Nu bestellen Product bekijken
 • Dit is het Nike Atletico Madrid Uitshirt Kids wat te zien zal zijn tijdens het seizoen 2019-2020. Het Atlético Madrid 2019-2020 Uitshirt is voornamelijk zwart van kleur en heeft rode logo's. Het Atletico Madrid uitshirt heeft een comfortabele pasvorm en is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Het Nike Breathe systeem zorgt ervoor dat het shirt droog en comfortabel blijft aanvoelen tijdens het sporten. De mesh voering houdt het shirt luchtig en maakt het comfortabel om in te sporten.

  Kenmerken:
 • Atletico Madrid 2019-2020
 • 100% gerecycled polyester
 • Mesh gaatjes
 • Nike Breathe.
  Nu bestellen
  Nu bestellen Product bekijken
 • Bestel nu de officiële Nike Atletico Madrid Voetbalsokken Uit 2019-2020 en maak je Atletico Madrid tenue compleet. De Nike Atletico Madrid voetbalkousen zorgen voor een perfecte demping en grip tijdens het voetballen. Op de achterkant van de sokken zitten compressiebanen. Deze compressie-banen dragen bij aan de juiste stimulering van je spieren. Nike heeft bij de officiële wedstrijdkousen een Nike grip laag gemaakt. Deze laag zorgt voor een perfecte grip in de schoen, zo kun je niet meer glijden en met volle focus je wedstrijden spelen.
  Nu bestellen
 • Bestel nu het Nike Atletico Madrid Dry Strike Trainingspak 2019-2020 Rood en werk je trainingen af met dezelfde kleding als de profs van Atlético Madrid. Het Nike trainingspak is rood met zwarte accenten en een zwarte broek. Ter hoogte van de linkerborst prijkt het Atlético Madrid logo met daarnaast de Nike swoosh. De Atlético Madrid trainingsjack is voorzien van een full-zip rits, zo kun je de temperatuur goed reguleren tijdens trainingen. De Nike Atlético Madrid Dry Stike trainingsjack heeft een goede pasvorm en is gemaakt met Nike Dry materiaal. Dit materiaal voert transpiratie af naar de buitenste laag van de trui, zo blijft de trainingsjack droog en comfortabel aanvoelen bij trainingen. De Atlético Madrid midlayer is voorzien van een mesh voering, de mesh gaatjes zorgen voor extra luchtigheid en comfort tijdens het sporten. De pasvorm van deze broek zit perfect om de benen heen en voelt daarom geweldig aan. Door middel van de tailleband kun je de broek naar wens strakker trekken.De stof van deze broek is erg rekbaar en is daardoor dus perfect om in te bewegen. De materialen van deze broek bestaan dan ook uit polyester en spandex. De body/panden bestaan uit 91% Dri-FIT polyester. De panden op de onderbenen bestaan uit 91% Dri-FIT polyester en 9% spandex.
  Nu bestellen