Atlético Madrid Webshop

Aan het kenmerkende rood met wit gestreepte shirt van Atlético Madrid gaat een hele geschiedenis vooraf. Dit shirt zorgt onder andere voor de bijnamen Los Colchoneros en Los Rojiblancos. Sinds 1911 is het tenue van de club uit de Spaanse hoofdstad te herkennen aan deze twee kleuren. In de loop van de tijd zijn er wel verschillende aanpassingen geweest en natuurlijk bestaat het uit tenue uit een andere kleuren combinatie. Dit zijn de kleuren geel en donkerblauw voor de broek. Als de club uitspeelt dan zijn de spelers gekleed in een geel Atletico shirt met een blauwe broek en bijpassende gele sokken. De keeper draagt altijd een tenue in een andere kleur.

Lees verder

Geschiedenis

Atlético Madrid werd in 1903 opgericht door 3 studenten. Het shirt dat bij het tenue hoorde was in de beginjaren blauw met wit. Hierbij waren de kleuren in twee delen op het shirt verdeeld. De reden hiervoor was dat Atlético Madrid een dochterclub van Athletic Bilbao was. Deze club had op zijn beurt de shirts weer gekopieerd van een Engelse voetbalclub. De kleuren rood met wit werden in 1911 in gebruik genomen. De reden hiervoor was dat er geen shirts gekocht konden worden van de Engelse voetbalclub waarin de spelers tot dan toe speelden. De broek van de voetbalclub is al die tijd wel blauw gebleven.

Kleuren

Het shirt van de spelers van Atlético Madrid is sinds 1911 voorzien van de kenmerkende witte met rode strepen. Onder dit shirt wordt steevast sinds de oprichting in 1903 een blauwe broek gedragen. De sokken die bij het tenue horen zijn rood. Met uitzondering van de beginjaren waarbij het shirt blauw met wit was, zijn dit altijd de kleuren van de voetbalclub geweest. Wel zijn de strepen op verschillende manieren aanwezig geweest op het tenue van de spelers.

Bijnamen

Aan de kleuren van het Atletico shirt, rood met wit, heeft Atlético Madrid twee bekende bijnamen te danken. Een voor de hand liggende bijnaam is Los Rojiblancos. Vertaald naar het Nederlands betekent dit de rood met witten. Een andere bijnaam klinkt op het eerste gezicht misschien wat vreemd. Los Colchoneros wordt sinds jaar en dag gebruikt om de club mee aan te duiden. Deze bijnaam betekent in het Nederlands de matrasmakers. De reden voor deze bijnaam is dat er in het verleden in Spanje matrassen werden gemaakt die dezelfde kleuren hadden. Het verhaal gaat dat er door de club stoffen voor de shirts werden aangekocht die ook gebruikt werden voor deze matrassen. Vandaar de bijnaam Los Colchoneros.

Uit kleuren

Om onderscheid te kunnen maken van een tegenstander heeft elke voetbalclub naast het gewone tenue ook een uit tenue. Bij Atlético Madrid bestaat dit tenue uit een geel voetbalshirt met daaronder een blauwe broek. De sokken die bij het uit tenue horen zijn in dezelfde kleur geel als het shirt. Naast het gewone tenue en het uit tenue heeft de club ook een alternatief tenue. Dit tenue is in donkergroene kleuren uitgevoerd.

Merk

De kleding die wordt gebruikt voor de tenues en de trainingspakken door Atlético Madrid zijn verschillende malen veranderd. In 1982 en 1983 was dit de fabrikant Meyba. Tussen 1983 en 1998 werd de kleding van de voetbalclub uit Madrid verzorgd door het sportmerk Puma om in de twee daarop volgende jaren geleverd te worden door Reebok. Sinds 2001 is de hoofdsponsor van de kleding van Atlético Madrid sportmerk Nike. Eén van de redenen hiervoor is de concurrentie die het team heeft met stadsgenoot Real Madrid. Die worden sinds jaar en dag voorzien van kleding door Adidas.

Sponsoren

Om inkomsten te genereren hebben sportclubs zoals Atlético Madrid sponsoren nodig. In ruil voor reclame krijgt de club een bedrag waarmee onder andere nieuwe spelers kunnen worden aangekocht. Sinds 1988 is de hoofdsponsor van de club dan ook op de kleding te vinden. Bekende sponsoren in de loop der jaren waren onder andere de Spaanse stad Marbella, de Japanse speelgoedfabrikant Bandai, automerk Kia en de Amerikaanse filmmaatschappij Columbia Pictures. Ophef ontstond er door de sponsoring van het land Azerbeidzjan. Die sponsorde de club van 2012 tot 2014. Verschillende mensenrechtenorganisaties vroegen om het beëindigen van deze samenwerking vanwege de slechte omstandigheden rondom mensenrechten in het land.

Vormgeving

Het shirt van het tenue van Atlético Madrid is op de voorkant vaak voorzien van het logo van de hoofdsponsor midden onderaan de borst. Op de rechterborst is het logo van Nike, de kledingsponsor te vinden. Op de linkerborst, daar waar het hart ook zit, vind je het logo van de voetbalclub zelf. De achterkant van het shirt heeft vaak een egale rode kleur aan de bovenkant en is onderaan voorzien van de kenmerkende rode en witte strepen. In het midden prijkt groot het rugnummer van de speler die het shirt draagt. De naam van de speler is duidelijk leesbaar boven dit rugnummer geplaatst. Net als het shirt is ook de broek voorzien van het logo van de kledingsponsor en van Atlético Madrid zelf.

Keeper

Om onderscheid te maken tussen de spelers op het veld en de keeper, heeft de keeper van het elftal altijd een andere kleur outfit aan. Dit is bij Atlético Madrid in de meeste gevallen een groene kleur. De vormgeving van het shirt is redelijk hetzelfde afgezien van de strepen die op het shirt ontbreken. Het logo van de kledingsponsor en van de club zelf zijn op dezelfde plek te vinden, net als de hoofdsponsor van Atlético Madrid. Ook is dit tenue in de meeste gevallen uitgevoerd in dezelfde kleur. In tegenstelling tot het gewone tenue heeft de keeper dan geen andere kleur broek of sokken aan.

Trainingspakken

De trainingspakken die door de spelers voor en na de wedstrijd of tijdens trainingen gebruikt worden zijn vaak in een donkere groen / blauwe kleur uitgevoerd. Deze trainingspakken worden net als de rest van de kleding die door Atlético Madrid wordt gebruikt geleverd door kledingsponsor Nike. De kleuren van de trainingspakken variëren nog wel eens in tegenstelling tot de gewone kleding die door de spelers wordt gedragen. Zo zijn de kleuren ook verkrijgbaar in rood, zwart of roze.

 • Atlético Madrid thuisshirt Atlético Madrid thuisshirt

  Atlético Madrid Thuisshirt 2018-2019

  Waardering 5.00 uit 5
  84.99
  Het thuisshirt van Atlético Madrid voor het seizoen 2018-2019 heeft weer een heel nieuw design gekregen. Het Atletico Madrid thuisshirt is van Nike en is gemaakt van 100% gerecycled polyester waardoor het een comfortabele pasvorm heeft. Door het Nike Breathe systeem blijft het shirt tijdens het sporten droog en prettig aanvoelen. Kenmerken:
  • Atletico Madrid 2018-2019
  • 100% gerecycled polyester
  • Mesh gaatjes
  • Nike Breath
 • Atlético Madrid thuisbroek Atlético Madrid thuisbroek
  Het Atlético Madrid thuisbroekje maakt jouw tenue helemaal compleet. Buiten dat het mooi staat, voelt het doordat het 100% polyester is en voorzien is van Nike Breathe ook heerlijk aan.
 • Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken.
 • Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken.
 • Dit is het Nike Atletico Madrid Thuisshirt wat te zien zal zijn tijdens het seizoen 2018-2019. Het traditioneel rood-wit gestreepte Nike Atletico Madrid thuisshirt heeft komend seizoen een uniek design gekregen. Het design krijgt zowel op de voorzijde, als de achterzijde een streep op streep effect. Elke streep bestaat uit dunnere lijnen die een verloop creëren en het effect van de strepen op de streep creëren. Op een witte streep zijn deze rood van kleur en op een rode streep zijn deze wit van kleur. Het Atletico Madrid thuisshirt heeft een comfortabele pasvorm en is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Het Nike Breathe systeem zorgt ervoor dat het shirt droog en comfortabel blijft aanvoelen tijdens het sporten. De mesh voering houdt het shirt luchtig en maakt het comfortabel om in te sporten.

  Kenmerken:
 • Atletico Madrid 2018-2019
 • 100% gerecycled polyester
 • Mesh gaatjes
 • Nike Breath
 • Vanaf nu verkrijgbaar bij Voetbalshop, de Nike Tech Fleece Atletico Madrid Windrunner. Het Nike Tech Fleece vest heeft een getailleerde pasvorm met getapede naden voor een strakke look. Het speciaal ontwikkelde fleece geeft een warme en comfortabele pasvorm. Nike Tech Fleece is gemaakt van 66% katoen en 34% polyester. Het vest heeft een graphic op de voorkant van het jack en twee steekzakken, handig voor het bewaren van waardevolle spullen. De raglan rib boorden zorgen voor een mooie sluitende pasvorm. De zoom op de achterkant van het vest is verlengt voor een modieus effect.

 • Nike Tech Fleece
 • 66% katoen, 34%polyester
 • Verlengde onderkant
 • Getapede naden
 • Licht van gewicht
 • Rib boorden
 • Nu bestellen Details
 • Maak je Atletico Madrid tenue compleet met het comfortabele Nike Atletico Madrid Thuisbroekje 2018-2019. Het Nike Atletico Madrid broekje is donkerblauw en sluit perfect aan bij het 2017-2018 thuisshirt van Atletico Madrid. Het broekje is gemaakt van 100% polyester en voorzien van Nike Breathe. Het Nike Breathe zorgt ervoor dat de short droog en comfortabel blijft aanvoelen tijdens het sporten, doordat het voert transpiratie af naar de buitenste laag van de short. Het Nike Atletico Madrid Thuisbroekje 2017-2018 is voorzien van mesh gaatjes, deze zorgen voor een optimale luchtigheid in de short.

  Kenmerken:
 • Atletico Madrid 2017-2018
 • 100% gerecycled polyester
 • Mesh gaatjes
 • Nike Breathe
  Nu bestellen Details
 • Dit is het Nike Atletico Madrid Uitshirt wat te zien zal zijn tijdens het seizoen 2017-2018. Atletico madrid speelt vanaf het seizoen 2017-2018 met een vernieuwd clublogo. Ter hoogte van de linkerborst prijkt het nieuwe logo van Los Colchoneros. Wat opvalt is dat de gele rand rondom het logo verdwenen is en dat de rood-witte banen breder zijn. Het gele Nike Atletico Madrid Uitshirt is geïnspireerd op het populaire uitshirt dat gedragen werd tijdens het seizoen 2013-2014. Het Atletico Madrid uitshirt heeft een comfortabele pasvorm en is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Het Nike Breathe systeem zorgt ervoor dat het shirt droog en comfortabel blijft aanvoelen tijdens het sporten. De mesh voering houdt het shirt luchtig en maakt het comfortabel om in te sporten.

  Kenmerken:
 • Atletico Madrid 2017-2018
 • 100% gerecycled polyester
 • Mesh gaatjes
 • Nike Breatheirt luchtig en maakt het comfortabel om in te sporten.
  Nu bestellen Details
 • Bestel nu de officiële Nike Atletico Madrid Voetbalsokken 2018-2019 en maak je Atletico Madrid tenue compleet. De Nike Atletico Madrid voetbalkousen zorgen voor een perfecte demping en grip tijdens het voetballen. Op de achterkant van de sokken zitten compressiebanen. Deze compressie-banen dragen bij aan de juiste stimulering van je spieren. Nike heeft bij de officiële wedstrijdkousen een Nike grip laag gemaakt. Deze laag zorgt voor een perfecte grip in de schoen, zo kun je niet meer glijden en met volle focus je wedstrijden spelen.
 • Maak je Atletico Madrid tenue compleet met het comfortabele Nike Atletico Madrid Kids Thuisbroekje 2018-2019. Het Nike Atletico Madrid kids broekje is donkerblauw en sluit perfect aan bij het 2017-2018 thuisshirt van Atletico Madrid. Het broekje is gemaakt van 100% polyester en voorzien van Nike Breathe. Het Nike Breathe zorgt ervoor dat de short droog en comfortabel blijft aanvoelen tijdens het sporten, doordat het voert transpiratie af naar de buitenste laag van de short. Het Nike Atletico Madrid Thuisbroekje 2017-2018 is voorzien van mesh gaatjes, deze zorgen voor een optimale luchtigheid in de short.

  Kenmerken:
 • Atletico Madrid 2018-2019
 • 100% gerecycled polyester
 • Mesh gaatjes
 • Nike Breathe
  Nu bestellen Details
 • Maak je Atletico Madrid tenue compleet met het comfortabele Nike Atletico Madrid Thuisbroekje 2018-2019. Het Nike Atletico Madrid broekje is donkerblauw en sluit perfect aan bij het 2017-2018 thuisshirt van Atletico Madrid. Het broekje is gemaakt van 100% polyester en voorzien van Nike Breathe. Het Nike Breathe zorgt ervoor dat de short droog en comfortabel blijft aanvoelen tijdens het sporten, doordat het voert transpiratie af naar de buitenste laag van de short. Het Nike Atletico Madrid Thuisbroekje 2017-2018 is voorzien van mesh gaatjes, deze zorgen voor een optimale luchtigheid in de short.

  Kenmerken:
 • Atletico Madrid 2017-2018
 • 100% gerecycled polyester
 • Mesh gaatjes
 • Nike Breathe
  Nu bestellen Details
 • Dit is het Nike Atletico Madrid Uitshirt wat te zien zal zijn tijdens het seizoen 2017-2018. Atletico madrid speelt vanaf het seizoen 2017-2018 met een vernieuwd clublogo. Ter hoogte van de linkerborst prijkt het nieuwe logo van Los Colchoneros. Wat opvalt is dat de gele rand rondom het logo verdwenen is en dat de rood-witte banen breder zijn. Het gele Nike Atletico Madrid Uitshirt is geïnspireerd op het populaire uitshirt dat gedragen werd tijdens het seizoen 2013-2014. Het Atletico Madrid uitshirt heeft een comfortabele pasvorm en is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Het Nike Breathe systeem zorgt ervoor dat het shirt droog en comfortabel blijft aanvoelen tijdens het sporten. De mesh voering houdt het shirt luchtig en maakt het comfortabel om in te sporten.

  Kenmerken:
 • Atletico Madrid 2017-2018
 • 100% gerecycled polyester
 • Mesh gaatjes
 • Nike Breatheirt luchtig en maakt het comfortabel om in te sporten.
  Nu bestellen Details
 • Secured By miniOrange